Решават проблема с липсата на канализация в село Звездица
Решават проблема с липсата на канализация в село Звездица / снимка: ГЕРБ

Ангажимент за разрешаване на един от най-наболелите проблеми в село Звездица - липсата на канализация, поеха кандидатите на ПП ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних и кандидатът за кмет на селото Николай Йорданов. Заедно с народния представител от ГЕРБ - Варна Пламен Манушев, кандидатът за кмет на район "Аспарухово" Калина Белмезова и кандидати за общински съветници, те присъстваха на празника на местния храм "Св. Иван Рилски".

"През последните години село Звездица се разраства с бързи темпове. Все повече млади хора се установяват тук. Заради това е важно да започнем изграждането на канализация, която да осигури добри условия на живот", каза Николай Йорданов. Той допълни, че заедно с изграждането на системата ще бъдат подменени и тръбите на водоснабдителната система, която е стара и аварира често.

В разговор с жители стана ясно, че три улици в селото ще бъдат ремонтирани с рециклирана асфалтова смес - главният път към м-ст Летище, част от ул. "Феникс" и ул. "Вега". В момента пътните отсечки са в лошо състояние. За активно спортуващите ще бъде изграден и фитнес на открито.

По време на тържествената литургия отец Добромир подари икона на Св. Иван Рилски на Иван Портних. За църквата със 120-годишна история кандидатът за кмет на Варна дари висящо кандило за иконостас.