Разследват умишлен палеж на трите изгорели коли във Варна (СНИМКИ)
Разследват умишлен палеж на трите изгорели коли във Варна (СНИМКИ) / снимки: www.novanews.novatv.bg

Прокуратурата разследва умишлен палеж на трите автомобила, които го горяха във варненския курорт „Св. Св. Константин и Елена” в понеделник вечер. Колите са били паркирани пред жилищен блок, а една от тях е собственост на синдика на девненския завод „Полимери” Иван Балабанов, който е баща на новия председател на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов.

Сигналът за пожара е подаден около 21.30 ч., като на мястото веднага е бил изпратен екип на пожарната. Огънят е нанесъл щети на предницата на лизинговия „Фолксваген”, управляван от Балабанов. Напълно унищожени са паркираните в близост „БМВ” и „Дачия”. Техните собственици живеят в жилищния блок.

Пламъците са засегнали и партерното помещение на кооперацията.

Разследват умишлен палеж на трите изгорели коли във Варна (СНИМКИ)
netinfo

Окръжната прокуратура във Варна назначи експертиза, която трябва да посочи причината за пожара. Днес бе извършен повторен оглед на паркинга в курорта.

Разпитват се свидетели, с показанията на които ще бъде установено кой е първият автомобил, от който са тръгнали пламъците. Установяват се също камери за видеонаблюдение в района и се търсят веществени доказателства.