/ Прокуратура на Република България, архив
Задържан с огромно количество хероин варненец беше пуснат под парична гаранция от Окръжния съд в морската столица. 34-годишният Радко М. попадна зад решетките в края на месец май, след като в автомобила му бяха открити над 46 кг наркотици на стойност 2,3 млн. лв.  

46 килограма хероин откриха в колата на дилър

Мотивите на съда да пусне Радко срещу гаранция от 5000 лева са, че той  има чисто съдебно минало и трябва да се грижи за сина и племенника си.

От прокуратурата обявиха, че ще обжалват по-леката мярка на варненеца. Според държавното обвинение синът на Радко се отглежда от майката на детето, а той не полага грижи за него, докато издръжката на племенника му е поета от неговите родители.

На съмнение подлежи и твърдението на обвиняемия, че има фирма, с която спечелил поръчки на МРРБ за саниране на жилища. Справка в министерството показала, че фирмата на Радко няма сключени договори, допълват от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 

Арестуван заради хероин за 1 млн. лева се прибира вкъщи

Това е вторият случай, когато държавното обвинение протестира срещу наложена мярка за неотклонение на Радко. След неговото задържането Окръжният съд му определи „домашен арест”, но Апелативният съд отмени решението и постанови варненецът да остане зад решетките.