Протест срещу Путин пред Пантеона
Протест срещу Путин пред Пантеона / Дарик Варна, архив

В 11 часа на митинг пред Пантеона в Морската градина противници на управлението на Владимир Путин ще изразят съпричастност с руската опозиция. Митингът съвпада с обявения Ден на протеста в Русия, като са поканени да присъстват не само руснаци, живеещи у нас, а и българи, които не са съгласни с политическата система и действията на президента и правителството в Москва.

"Нека се съберем на 15-ти септември, събота, в 11 часа, навсякъде в хубавите ни български градове, в които има монументи на съветските окупатори, станали по естествен път местата на нашето недоволство! На 15-ти септември в Русия е обявен дан на протест - "Папа, Путина выгони!". Да подкрепим руските си приятели! Нека понятието "русофили" върне истинския си смисъл! Българофили - също", се отбелязва в поканата във Фейсбук.

"Една седмица след този ден е Денят на независимостта на България! Единственият път на достойна и горда България минава през независимостта и от Русия! Казали са го Г.Раковски, В.Левски,Хр. Ботев, Захари Стоянов, Антим I, Стамболов, време е да го кажем и ние - достойните и горди българи", пише още в поканата за протеста пред Пантеона.