Продават мартеници в помощ на хора с увреждания
Продават мартеници в помощ на хора с увреждания / DarikNews.bg

Ръчно изработени мартенички се предлагат на специален благотворителен щанд в търговско-развлекателен център Мол Варна. Те са създадени от хора с физически увреждания, които работят в групите по приложни изкуства към творческа къща Вижън Арт, част от Агенция за социално развитие Вижън.

Средствата, събрани от кампанията, ще бъдат предоставени на творческата къща, в която са ангажирани хора с различни физически увреждания от Варна.

Инициатор на благотворителната разпродажба на мартенички е Агенция за социално развитие Вижън, която има вече 15-годишен опит в предоставянето на услуги за деца и възрастни с увреждания в града. Организацията има над 60 реализирани проекта, някои от които носители на европейски пилотни модели и практики в областта на услугите за хора с неравностойно положение, с приоритет хората с увреждания. Агенция за социално развитие Вижън е първата българска организация – член на Европейската асоциация на доставчиците на услуги на хора с увреждания European association of Service Providers for persons with disabilities (ЕASPD).

Благотворителният щанд с мартенички ще продължи работа до 2 март на втория етаж в Мол Варна, всеки ден от 10 до 22 часа.