Празна палатка все още протестира до гарата
Празна палатка все още протестира до гарата / Bulphoto

Вече десет дена палатка с протестни надписи стои опъната на кръговото кръстовище пред ЖП гарата във Варна.
По информация отпреди седмица, палатката би трябвало да е израз на протеста на млад мъж срещу липсата на работа в града.
По стените на палатката е написано „Работа за младите”, а на странични табели се четат надписи „Варна само за старци?”, „Папазов, кажи му на Чапаров”, „Искам работа в България”.

Мъжът е опънал палатката в началото на миналата седмица, след като му е била отказана работа в пристанището. Най-вероятната причина за отказа е липсата на свободни работни места и необходими качества у кандидата. Не е ясно дали младият мъж, чието име остава неизвестно, не е намерил през последните дни все пак място, където да изкарва хляба си. Никой не знае подробности за самоличността му. Дарик не успя да се добере до повече информация за него дори и в Пристанище Варна, където той кандидатствал за работа.

Към днешна дата в палатката протестиращ няма, показа проверка на Дарик. Нещо повече – протестиращ в палатката няма от доста време. По думите на хора, работещи в близките заведения, откакто е опънал примитивния си дом, мъжът се появил няколко пъти, за да подреди изпадналите от вятъра надписи и табели. Никой не го е виждал да нощува или да пребивава за по-дълъг период от време в примитивното жилище.

Дали палатката ще остане там, също не е ясно. Коли, автобуси и хора минават около нея, но вече почти никой не й обръща внимание. Палатката си остава празна, като в нея не са се настанили дори клошари, може би заради липсата на животворна сянка над нея.

Въпросът с протестиращия предстои да бъде решен, каза за Дарик зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов. Процедурата за премахване на палатката е в ход, лаконичен беше екскомисарят на варненската полиция.

Статутът на гаровата палатка е различен от този на опънатата до общината, тъй като пребиваващите там през пролетта успяха да си издействат резрешение за разполагането на „временния си дом”.