Правят Румяна Нейкова почетен гражданин на Варна
Правят Румяна Нейкова почетен гражданин на Варна / netinfo
Олимпийската шампионка Румяна Нейкова да стане почетен гражданин на Варна, реши комисията по “Култура, вероизповедания и медии”.

Идеята е подкрепена от комисията по “Младежки дейности и спорт”, както и от кмета на Варна Кирил Йорданов. Нейкова е състезател по гребане на клуб “Черно море” и донесе златен медал за България от Олимпийските игри в Пекин.

С 20 % ще бъде намален бюджетът на Варна в областта на културата през 2009 година, съобщи шефът на културната дирекция Румен Серафимов. Запланувани са доста прояви, но няма да са толкова грандиозни както през 2008 година. Дирекция “Култура” е внесла няколко проекта в общинската администрация, които възнамерява да осъществи, но не е ясно дали ще бъдат изпълнени и финансирани, поясни Серафимов.

Желаем да осветим “Аладжа манастир” и да превърнем това място в културно средище, където могат да се изнасят спектакли и концерти. Помещенията, които се намират във вътрешността на Паметника на българо-съветската дружба, да станат Музей на съвременното изкуство, предложи шефът на културната дирекция във Варна.