Потвърдиха ареста на шефа на Трансинс
Потвърдиха ареста на шефа на Трансинс / БГНЕС
Варненският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на 42-годишния Николай Николов, обвинен в отвличане и подбудителство към убийство.

Присъдата за подобно престъпление е 15 години затвор. Апелативните съдии приеха, че са на лице достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че Николов е поръчал отвличането и убийството на 28-годишната Димитринка Пекова и 48-годишния Венцислав Евтимов. Техните трупове бяха открити в река Камчия близо до с. Круша в средата на миналия месец.

Управителят на варненската фирма "Трансинс" бе задържан на 30 май. На 1 юни Варненският Окръжен съд постанови постоянен арест спрямо бизнесмена.

Николай Николов е второто лице, задържано във връзка с разкриването на жестокото убийство. Преди няколко дни във Варна вътрешният министър Румен Петков заяви, че извършител на садистичните убийства е Николов, а преди това двете жертви са били отвлечени от бизнесмена Ганислав Начев, който е член на Управителния съвет на рециклиращата фирма и от 18 май е в ареста с постоянна мярка за неотклонение.