Потвърдиха ареста на бизнесмена Ганислав Начев
Потвърдиха ареста на бизнесмена Ганислав Начев / netinfo
Апелативният съд потвърди ареста на бизнесмена Ганислав Начев, обвинен в отвличането и противозаконното лишаване от свобода на Венцислав Евтимов и Добринка Пекова, чиито тела бяха открити в напреднал стадий на разлагане във водите на река Камчия в средата на месеца.

Полицията установи, че почеркът на жестокото двойно убийство е еднакъв, защото както мъжът, така и жената са били вързани с т.нар. „италианска примка”. Задържаният Ганислав Начев е имал бизнесотношения и с двамата убити, съобщиха от пресслужбата на ВАС.

Магистратите потвърдиха извода на Окръжния съд, според който от събраните до този момент доказателства - /разпит на свидетели, справки от мобилните оператори, които установяват положението на обвиняемия по време на изчезването на Евтимов и Пекова/ , може да се направи обоснован извод, че Начев е извършител на деянието, за което му е повдигнато обвинение.

Независимо че срещу Начев не е повдигнато обвинение за убийството на Евтимов и Пекова, въззивният съд установи за безспорен факта, че между двете престъпления /отвличането и убийството / има връзка. Разследването е в начален стадий и ако е на свобода, обвиняемият може да се укрие, както и да повлияе върху важни свидетели.

С оглед на постъпилите данни, че е влошено здравословното му състояние след прекарана операция на стомаха в началото на годината, съдът препоръча на разследващите органи да назначат съдебно - медицинска експертиза, която да установи дали Начев е в състояние да пребивава в следствения арест. Определението на Апелативния съд е окончателно.