Постоянен арест за мъж, системно насилвал доведената си дъщеря
Постоянен арест за мъж, системно насилвал доведената си дъщеря / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка „задържане под стража” спрямо Атанас Иванов, обвинен в изнасилването и системното насилие над малолетната си доведена дъщеря. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. Мъжът е на 47 години от село Осенец, Разградска община.

Според съда събраните в хода на разследването доказателства обосновават предположението, че Атанас е извършил престъплението, за което го разследват. Детето подробно и последователно е разказало за насилието, което пастрокът й осъществявал спрямо него от началото на август миналата година и до края на май 2013 година. Става дума за изключително тежко и продължавано във времето посегателство над малолетно лице, което законът наказва със затвор от 10 до 20 години.

Освен тежестта на престъплението и наказанието за него, и този съд преценява, че ако е на свобода Атанас, който живее на семейни начала с майката на пострадалото дете, може да извърши друго престъпление или да се укрие. Съдът счита, че обвиняемият, който пътува често във Франция, за да работи, може да се опита за избегне наказателно преследване. Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.