Портних повежда съдебна битка заради компроматите срещу него
Портних повежда съдебна битка заради компроматите срещу него / Предизборен щаб
Портних повежда съдебна битка заради компроматите срещу себе си
64846
Портних повежда съдебна битка заради компроматите срещу себе си
  • Портних повежда съдебна битка заради компроматите срещу себе си

Кандидатът за кмет на ГЕРБ Иван Портних ще заведе дело за клевета срещу медиите на Делян Пеевски заради компроматите срещу него. Това разкри самият той във варненския ефир на Дарик. Политикът категорично отхвърли твърденията, според които имотното му състояние не отговаря да доходите му.

„Това е черен пиар, манипулация. План с оглед манипулиране на общественото мнение. В тези твърдения истина няма, освен моето име. Дори името на съпругата ми е невярно отразено. На всичко мога да отговоря с документи - за всяко от обвиненията, и ще го направя. Аз съм млад човек, имам дете. Не бих оставил подобен сорт манипулации да подвеждат варненци, когато трябва да направят толкова важен избор за Варна”, коментира Портних.

Според него опонентите му за частичния вот не могат да предложат конкретни програми на избирателите, затова разчитат на компроматна война.

„Такъв беше стилът и на парламентарните избори. Впрегнат е огромен медиен и не само медиен ресурс. Очаквам още компромати”, подчерта депутатът.

Той увери, че ще води конструктивна кампания и няма да влезе в тона, който е зададен. Портних посочи, че поема пред варненци само обещания, които би могъл да изпълни за две години управление на града.

Сред приоритетите на Портних са преасфалтирането на централните булеварди, обновяване на Морската градина и Аспаруховия парк, развиване на градската среда, модерен обществен транспорт. Кандидатът за кмет смята, че проблемът с недостига на места в детските градини би могъл да се реши за 6 месеца.

„Има много пустеещи офиси и сгради, които лесно биха могли да се пригодят за детски градини. Когато има воля нещата могат да се случват бързо”, каза още Портних.

Той подчерта, че Варна би могла да се развива като модерен град с европейски средства, вместо да разчита на държавна помощ.

„Крайно време е да се отъсим от мита, че пари няма и някой от София трябва да ни оправи. Това не е така. През следващия програмен период Варнра ще може да усвои половин милиард - това са средства, много по-големи от това, което можем да получим от държавния бюджет. Имам екип, който може да работи по европроекти, а те могат да донесат огромни средства, с които може да се възродят икономиката и градът”, обясни Портних.

Той категорично отрече твърденията, че е част от статуквото на Кирил Йорданов, тъй като се занимава с политиката едва от година и половина.

„Като успешен мениджър видях, че Варна има потенциал, който не се използва, и това беше моята мотивация да се включа в политиката. Няма как за година и половина да съм станал статукво, това е несериозно”, изрази мнение варненският депутат.

Какво още каза Иван Портних, чуйте в звуковия файл: