Показват „Шивачки” на „Златната роза”
Показват „Шивачки” на „Златната роза” / netinfo
Филмът „Шивачки”, който обра наградите на Националния филмов център за 2007 г. в пет категории, ще бъде показан във втория ден на 28-ия фестивал за българско кино „Златната роза”. Лентата на Людмил Тодоров беше отличена в категориите за най-добър филм, сценарий, режисура, най-добра женска роля и за операторска работа на последното раздаване на българските оскари. „Шивачки” се завърна и с приз от участието си на международния кинофестивал в Карлови Вари през лятото. Прожекцията на филма започва от 16 ч. във Фестивалния и конгресен център.

След него ще се завъртят и лентите на Рангел Вълчанов „А сега накъде” и на Стефан Командарев „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. В копродукцията на България, Германия, Словения и Унгария участват Людмила Чешмеджиева, Анна Пападопулу, Христо Мутафчиев, Николай Урумов и Васил Василев – Зуека. Зрителите ще могат да видят в нея и познатия от филмите на Емир Костурица Мики Манойлович. Прожекциите на „А сега накъде” и „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” започват съответно в 18 и 20 ч. в зала 1.

70-годишнината от рождението на Невена Коканова ще бъде отбелязана с филма „Най-добрият човек, когото познавам”. Той ще бъде показан от 17:30 ч. в зала „Европа”, а входът е безплатен.