Подпомагат социалнослаби с хранителни продукти
Подпомагат социалнослаби с хранителни продукти / netinfo
Над 5 хиляди лица от Варненска област ще бъдат подпомагани с хранителни продукти по програма на Европейския съюз. Целеви групи ще бъдат социалнослаби граждани, които са регистрирани в Службите за социално подпомагане, които ще изготвят съответните списъци. Това са най-вече хора с увреждания, пенсионери, майки с деца, лица, подопомагани за отопление.

С преразпределението на помощите ще се заеме Българският червен кръст – Варна, който е подизпълнител на програмата, която е на ДФ “Земеделие”, заяви Юлиян Страшимиров – зам. председател на местната структура на организацията. Той апелира към всички неправителствени организации, които имат желание, да помогнат при организирането на раздаване на продуктите. Разпределението ще бъде стриктно контролирано, ще се води изрядна документация, обеща Страшимиров.

Брашно и ориз ще бъдат раздавани на нуждаещите се граждани срещу лична карта или пълномощно от утре до 4 юли, от 11 август до 10 септември и от 17 до 28 ноември. Информация за това кой ще има право на помощи ще бъде давана от служителите на социалните служби.

Пунктовете за разпределяне на храните от програмата са следните:

Район “Младост” – жк “Трошево” до бл. 30 Пенсионерски клуб

Район “Одесос” – ул. Черни връх” 60 Пенсионерски клуб

Район “Владиславово” – ул. “Панайот Карджиев” 3 Пенсионерски клуб

Район “Приморски” – кв. “Чайка” бл. 67

Район “Аспарухово” – ул. “Кишинев” 15

Пунктове ще има и в с. Аврен, гр. Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Дългопол, Долни чифлик, Провадия и Суворово