Пенсионер с условна присъда за блудство с 12-годишна
Пенсионер с условна присъда за блудство с 12-годишна / снимка: Sofia photo agency, архив

Обвинен от Районната прокуратура във Варна за блудство с дете получи условна присъда. С решение на Варненския районен съд мъжът ще трябва да плати и уважения граждански иск в размер на 5000 лева, съобщиха от прокуратурата.

57-годишният варненец Кр. И. се призна за виновен изцяло по фактите в обвинителния акт. По време на съдебното заседание във Варненския районен съд той поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие и бе осъден на наказание две години лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок, по време на който Кр.И. е дължен да изпълни и определените му от съда пробационни мерки.

Подсъдимият е пенсионер по болест и изкарвал прехраната си с продажба на риба пред големите търговски вериги във Варна.Така се запознал със семейството на пострадалата шестокласничка, които били редовни негови клиенти. На 4 май миналата година 12-годишната дъщеря на семейството се прибирала от училище, когато видяла подсъдимия, който продал последната си риба и решил да я придружи до входа, където живеела.

Под предлог, че носи риба за техен съсед, той влязъл с детето във входа и извършил блудствени действия, като го опипвал и отправял сексуални предложения. Когато се прибрала в дома си, ученичката треперела, била разстроена и споделила за случилото се с майка си.

Подсъдимият е осъждан, но реабилитиран по право.