Парк във всеки варненски район обеща Николай Недков
Парк във всеки варненски район обеща Николай Недков / Предизборен щаб

Морската градина не е достатъчна за Варна. Всеки район в града трябва да има районен парк, в който гражданите да могат да се разхождат, да спортуват и да бъдат защитени от шума и мръсния въздух. Това заяви кандидатът на Синята коалиция за кмет на Варна Николай Недков.

„Варна няма зелена система. Градът никога не е изглеждал така. Виждаме как не се създават нови паркове и всяка година намалява процентът зелени площи, които се полагат на всеки варненец", посочи Недков. По думите му във Варна има страшно много площи за паркове. Просто трябва да има желание да се създават.

Според кандидат-кмета в момента морската градина не е това, което Варна заслужава. „Тревите са пожълтели, а цветята липсват. Липсват естетиката, малките форми на архитектурата и градския дизайн. Строителството в морската градина трябва бъде категорично забранено", отбеляза претендентът за кметския стол.

„Палмите по варненските улици представляват една гротеска. Те изглеждат смешно покрай хубавите чинари в нашия град", заяви още Недков. По думите му трябва да уважаваме разстителността, която имаме, да я поддържаме и да се гордеем с нея, а не да привнасяме нещо абсолютно нетипично за града. Кандидат-кметът изрази мнение, че мястото на палмите е в пясъка на плажа, а с парите за закупуване и поддръжка на екзотичните дървета във Варна е можело да се създадат много паркове и естествена зеленина.

Основен елемент в управленската програмата на кандидата на Синята коалиция за кмет е именно създаване на естетична и хармонична градска среда.

Навръх 51-ия си рожден ден Николай Недков и съпругата му Юлияна засадиха две брезички в двора на най-голямата варненска болница „Света Марина". Дръвчетата ще растат непосредствено до параклиса. Брезата не е избрана случайно. Това е най-често срещаното дърво в канадския град Ванкувър, който оглави класацията на най-добрите градове за живеене в света за пета поредна година. „Нека тези брезички бъдат символ на усилията, които аз и моят екип ще положим, за да влезе Варна в престижната класация на 10-те най-добри града за живеене в света", коментира рожденикът.

„Основното ми хоби е градинарството. През живота си съм засадил стотици дървета", разкри Недков. В стремежа си да направи Варна по-красива, кандидат-кметът на Синята коалиция призова всяко варненско семейство в деня за размисъл - 22 октомври, да засади дърво или цвете пред дома си.