Падна първият незаконен билборд във Варна
Падна първият незаконен билборд във Варна / netinfo
Кампанията по демонтиране на незаконните рекламни съоръжения започва от Варна. За това съобщи още в петък Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ).

Днес, в 11.00 часа, беше планиран първият демонтаж на рекламно съоръжение на пътя Златни пясъци – Варна. Незаконният билборд се намираше до Пътен възел "Св. Константин и Елена".

Директорът на Областно пътно управление – Варна Гергина Дончева съобщи, че неизвестните собственици сами са демонтирали съоръжението. Това е установено по време на подготовката на мястото за демонтажа. Тази акция на анонимните собственици спести труд и средства на данъкоплатците в размер на около 250 лева.

От общо 609 рекламни съоръжения на територията на ОПУ – Варна, 28 броя са с нередовни документи за експлоатация. Вече са подадени 21 молби за узаконяване на съоръженията от собственици с неизрядни до момента документи. Кампанията на територията на пътното управление във Варна продължава. Същите мерки предстои да бъдат предприети във всички Областни пътни управления.

НАПИ приканва собствениците на незаконни рекламни съоръжения на пътя да узаконят своите обекти по реда на действащите наредби или да вземат пример от варненските си колеги и сами да премахнат билбордовете си.