Още паркоместа в двора на Терапията и Св. Анна
Още паркоместа в двора на Терапията и Св. Анна / Дарик Варна, архив

Общинските съветници от комисията „Собственост и стопанство“ дадоха положително становище паркингът пред МБАЛ „Св. Марина“, който е общинска собственост, да бъде даден на лечебното заведение, за да се компенсира драстичната липса на паркоместа на територията му.

Само персоналът на Терапията е близо 2000 души, а месечно през болницата преминават 12 500 пациенти. През миналата година с помощта на спонсори са изградени допълнителни 200 места за паркиране, въпреки това проблемът останал нерешен.

За нуждите на МБАЛ "Св. Анна" ще бъде дадено безвъзмездно право на ползване за 10 години на общински имот от близо 5000 кв. м. Той ще облекчи паркирането в района на лечебното заведение.

Съветниците дадоха съгласие и за преместването на „Центъра за психично здраве“ от сграда в двора на МБАЛ „Св. Анна“ в ДКЦ „Св. Иван Рилски“ в кв. „Аспарухово“. Общинската администрация има задачата да предложи подходящо за целта помещение в лечебното заведение.

Преместването на центъра се налага заради нуждите на ТЕЛК, поясни съветникът от БСП д-р Анелия Клисарова. Нейният колега д-р Красимир Петров добави като мотив и кражбата на 80 процента от климатиците на бившата Окръжна болница.