Oграбиха трима пасажери от круизния кораб Синфония
Oграбиха трима пасажери от круизния кораб Синфония / Dariknews.bg

Неприятен инцидент се e разиграл вчера с пасажери от борда на круизния кораб MSC Sinfonia. Двама англичани и израелка са били ограбени при разходката им във Варна, информира Maritime.bg.

На пасажерите са откраднати личните документи, което е довело до забавяне на отплаването на лайнера. Изчаквало се е посолствата на двете страни да осигурят документи, с които да може пътниците да продължат круизната обиколка.

Около 21 часа съдът е напуснал Варна, като не е ясно къде точно са били ограбени пасажерите. На плаващия под флага на Панама кораб има около 1500 туристи от много националности. MSC Sinfonia прави 12-дневен круиз, който започва в Чивитавекия. Първоначално маршрутът не е включвал Варна, но заради ситуацията в Украйна съдът е бил пренасочен.

Специалисти коментираха, че подобен случай може да доведе до канцелиране на всички посещения на лайнерите на MSC. "Това е грандиозен резил, полицията не може да каже нищо", коментираха вчера в района на Морска гара – Варна. Там очакват обаче рекорден брой посещения на пътнически кораби за сезона. Заявки са направили над 40 съда, но е напълно възможно някои от тях да отпаднат след вчерашния случай, допълват от Maritime.bg