Няма закъсали родилки, АГ болница работи нормално в екстремните условия
Няма закъсали родилки, АГ болница работи нормално в екстремните условия / DarikNews.bg, архив

Няма закъсали родилки в бедствието. АГ болницата във Варна работи нормално в екстремните условия, съобщиха от здравното заведение. От 5-ти до 7-ми януари там са проплакали 13 новородени. На 05.01. са родени 7 бебета – 4 момчета и 3 момичета. Според указанията на РЗИ в очакване на зимното бедствие в болницата са приети 4 бременни жени – 2 от Дългопол и 2 от Ветрино. Те са с термин в близките дни на януари и са настанени за наблюдение на 8-ия етаж, където са обособени легла за подобни случаи, съобщи главната акушерка Светла Радева.

На 06.01. са родени 4 бебета – две момчета и две момичета. Две от родилките са от Варна, другите две са от Девня и Бургас. На 07.01. са родени 2 бебета момче и момиче. От новородените деца 2 са недоносени с тегло 2300 г. и 2400 г. и няма с екстремално ниско тегло. Две от майките са на 40 и 41 години, а най-младата е на 21 години. На 08.01. сутринта линейка е докарала родилка с изтекли води, която е в добро състояние и е приета за нормално раждане. От 06.01.2017 г. до днес са приети 15 пациентки – 3 за гинекологията, а останалите са в родилно отделение.

Всички родилки са дошли в добро състояние и на собствен ход. Достъпът на линейки и автомобили до АГ болница е нормален, има отопление, ток и вода. Макар и със затруднено придвижване, екипите в болницата са налице и дежурствата преминават по обичайния начин, съобщи още Светла Радева.