Няма опасност „Приморски“ да потъне в преспи, увери кметът
Няма опасност „Приморски“ да потъне в преспи, увери кметът / Impact Press Group, архив

Няма опасност район „Приморски“ да остане без зимно поддържане, увери кметът Кирил Йорданов. Според него има начини за преодоляване на ситуацията, в която изпадна най-големият варненски район.

„Приморски“ е единственият във Варна район без избрана снегопочистваща фирма заради блокирана процедура. Общината определи „Хидрострой“ за победител в обществената поръчка, но другият кандидат „Пътища и мостове“ обжалва решението в Комисията за защита на конкуренцията.

В началото на октомври комисията излезе с решение, че жалбата е неоснователна и я отхвърли. От "Пътища и мостове" на свой ред обжалваха решението пред Върховния административен съд.

„Предстои съдът да насрочи дата. Заради важността на проблема законът дава възможност до произнасянето на съда да се оправи покана към фирма изпълнител. Още не съм мислил към кого и как да оправим покана“, коментира кметът. По думите му сумата за зимната поддръжка в район „Приморски“ ще бъде допълнително уточнена, но тя най-вероятно ще е същата като миналата зима.

За разлика от минали години тази зима всеки от районите ще се почиства от отделна фирма. Договорите за рехабилитацията на уличната мрежа и зимната поддръжка в „Аспарухово“,  „Младост“, „Владислав Варненчик“ и  „Одесос“ вече се изпълняват. Всеки един от тях е на стойност 60 млн. лева.