Nestle мести част от производството на сладолед от Букурещ във Варна
Nestle мести част от производството на сладолед от Букурещ във Варна / netinfo
Компанията Nestle (“Нестле”) е решила да преструктурира производството си на сладолед на Балканите и затова по-голямата част от производството на сладолед в Букурещ ще бъде поето от завода на „Нестле Айс Крийм” във Варна, съобщиха от пресофиса на компанията в София, цитирани от БТА.

Производствената база в България е избрана сред другите заводи в региона поради две основни причини - благоприятното географско местоположение на завода на „Нестле Айс Крийм” във Варна (по-малко от 200 км от Букурещ) и фактът, че през последните две години компанията е инвестирала 6 млн. евро в завода си за сладолед в България. В резултат на това днес заводът представлява модерна производствена база, която отговаря на изискванията за производство на сладолед на Европейския съюз и е сертифицирана по всички европейски стандарти, пише в съобщението.

Заводът на „Нестле Айс Крийм” във Варна разполага с капацитета да отговори на нуждите от производство на сладолед на българския и румънския пазари, както и да поддържа настоящия износ към други пазари, коментира Георгиос Макридопулос, изпълнителен директор на "Нестле Айс Крийм България" АД.