Нашият град реалисти, няма да ходят на Избори 2013
Нашият град реалисти, няма да ходят на Избори 2013 / varnautre.bg

По-активната работа с гражданите ще бъде един от приоритетите на новото ръководство на ПП „Движение Нашият град”. Това обяви на пресконференция по повод промените в ръководството новият лидер на партията Владимир Тонев. Според него досегашната липса на приемни дни и близък контакт е една от причините за слабите резултати на движението на последните избори. Около 40 % намаление на гласовете се отчита в сравнение с политическата надпревара през 2007 година, посочи вече бившият председател Неделчо Михайлов.

Тонев каза още, че през годините е работено активно от представителите на партията в Общинския съвет, но дейността им е сравнително малко популяризирана. Новият председател информира, че от следващата седмица в офиса на партията ще има постоянно технически сътрудник, който ще се среща с граждани, ще записва сигналите и оплакванията им и ще ги препредава на групата общински съветници. Всеки четвъртък от 10 до 12 часа самите те лично ще се срещат с хората.

Неделчо Михйлов заяви, че слабите резултати на изборите са един от мотивите му да си направи самоотвод на канидидатурата за председател на „Нашият град”. Той допълни, че е редно да понесе отговорност и това дори е трябвало да се случи още с поемането на поста кмет на район „Владислав Варненчик”.

Като основна причина за решението си бившият лидер посочи изключителната сериозност на каузата, с която се е заел като управник на един от петте жилищни района. Той каза още, че има нужда от почивка, повече време за семейството си и възможност да завърши образованието си по специалност „Публична администрация” във Варненския свободен университет.

По време на провелата се отчетно-изборна конференция на партията, която се проведе в събота, освен промени в управлението са направни такива и в устава на движението.

Решено е мандатът на председателя на партията да бъде намален от пет на две години. Мотивите са, че това е достатъчно време избраният да докаже качествата си. Обмисля се идеята смяната да става на ротационен принцип. Личното мнение на Михайлов обаче е, че този вариант не е много удачен. Причината е, че при следващите избори новият председател ще е на поста си от едва няколко месеца и няма да бъде утвърдено лице.

Тонев каза още, че към момента ръководството на „Нашият град” няма намерение да участва в изборите на национално ниво. „Ние сме партия, която е много реалистична. Няма смисъл да участваш в нещо, в което вероятността да минеш дори еднопроцентната бариера е малка. Не се заблуждаваме. Партия „Нашият град” е известна много във Варна и в Кричим, където подкрепения от нас независим канидидат стана кмет за втори мандат. Когато говорим за национални избори обаче, два града в държавата няма как да стигант дори за бариерата от 1 %.”, допълни той.

Досегашният председател Неделчо Михайлов остава член на Изпълнителното бюро на „Нашият град”. За замеснитк на настоящия лидер е избран Андрей Василев. Секретари на партията стават Борислав Златев и Мариана Малчева.