/ Зоопарк - Варна
166 000 посетители е посрещнал зоопаркът във Варна през миналата година, което е с 11 000 повече от 2017 и с 21 000 повече от 2016 г., разказа директорът Иванка Стоянова.

Воден бик спасен във варненския зоопарк

През миналата година са се родили над 100 бебета от различни животински видове. Сред тях са маймунки, дългоноси мечета, лопатари, муфлони и други. Всички те вече очакват своите осиновители.  В момента малките свободно се разхождат из контактната зона, където могат да бъдат хранени от посетителите три пъти в седмицата по един час. Над 60 вида обитатели има в момента в зоопарка. Част от тях имат осиновители, а кампанията за намиране на приятели на животните, продължава.

12 малки зайчета се родиха във варненския зоопарк (СНИМКИ)

На 14-ти февруари, от 11.00 до 12.00 ч. всеки посетител ще получи малък подарък и ще чуе беседа за поведението на различните видове животни по време на размножителния им период. Гостите ще имат възможност лично да нахранят някои от бебетата, да присъстват на демонстрационно хранене на малките дългоноси мечета.

Бейби бум във варненския зоопарк - родиха се 13 виетнамски прасета (СНИМКИ)

Следващата инициатива на зоопарка ще бъде по повод 1-ви март, когато между 11.00 и 12.00 ч. най-малките посетители ще могат да изработят мартеници за новородените. По време на творческата работа малчуганите ще чуят интересни разкази за историята на мартеницата, за щъркела - предвестникът на пролетта, който прелита дълги разстояния за да се върне у дома, съобщават от зоокъта.