Националната кампания на ГЕРБ по залесяване започна от Варна
Националната кампания на ГЕРБ по залесяване започна от Варна / снимки: Дарик Варна

Със залесяването на 20 000 дъбови фиданки в кв.„Аспарухово" и засаждане на нова зеленина в аксаковското село Долище стартира мащабната национална кампания на ГЕРБ по залесяване. Това са и регионите в областта, които пострадаха най-сериозно по време на наводненията тази година, предизвикани именно от изсечени масиви.

Залесяването в „Аспарухово" обхваща 30 декара. Младите дървета ще растат на мястото на бившето сечище, което се намира край водосборната зона над квартала. Със залесяването в Долище пък се поставя началото на нов парк в местността „Стълбиците". Целта на кампанията на ГЕРБ е да бъдат залесени 80 декара, което е около 40 000 фиданки.

Националната кампания на ГЕРБ по залесяване започна от Варна
netinfo

„По-добре да използваме времето и енергията на хората и да садим гора", заяви Бойко Борисов, който лично се включи в залесяването. По думите на Борисов, държавата в момента представлява ливадата, която ГЕРБ залеси.

Националната кампания на ГЕРБ по залесяване започна от Варна
netinfo

В залесяването в „Аспарухово" се включиха над двеста жители на квартала, членове и симпатизанти на ГЕРБ. Лопатата хванаха и варненските кандидат-депутати на партията, водени от Лиляна Павлова. Кметът на Варна Иван Портних, председателят на Общинския съвет Иван Луков и кметът на район "Аспарухово" Йордан Николов също се включиха в кампанията.

„За този регион ако не посадим магистрала „Хемус", съм обещал да не казвам Варна какво ще стане. Там където има магистрала, регионът става друг. Ако за Северна България това не се направи, ни за бизнес, нито за туризъм ще има някакво бъдеще", отбеляза Бойко Борисов.

Националната кампания на ГЕРБ по залесяване започна от Варна
netinfo

В 18:30 часа Бойко Борисов ще се включи в основната предизборна изява на ГЕРБ във Варна. На площад „Антон Новак" (до входа на Морската градина) той ще представи пред варненци листата на ГЕРБ за областта и основните приоритети от управленската програма на партията.

Участие в представянето ще вземе и заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. По-рано днес той и кандидатите за варненски депутати на партията присъстваха на историческа възстановка от VI век в античното селище на нос „Св. Атанас" - Базиликата в община Бяла. В община Аврен Цветанов разговаря с членове и симпатизанти на площада на село Царевци. Шефът на Националния предизборен щаб на ГЕРБ се срещна и с жители на Дългопол.