На 1-ви юли излиза новото класиране за детските ясли
На 1-ви юли излиза новото класиране за детските ясли / Пресцентър на Община Варна

От днес електронната система за прием в детските ясли е настроена съгласно измененията в правилата за прием, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

Всички родители, регистрирали заявление преди днешна дата, могат да редактират данните през профила си в сайта за приема. Класиране за целодневен прием, смесени групи, ще се извърши на 1-ви юли. Свободните места по ясли ще бъдат публикувани на 20-ти юни на електронната страница  kg.varna.bg, в раздели: „Новини“ и „Предстоящо класиране“. Регистрация и редакция на заявления ще се допускат до 23:59 ч. на 28-ми юни.

Измененията в правилата за прием в общинските детския ясли бяха приети с решение на Общинския съвет. Добавени са две нови предимства, които носят по една точка -  за деца на неизвестни родители, и за деца, отглеждани в семейството с други деца с тежки заболявания - със 70% и над 70% увреждания. Отпада задължителният избор на три детски ясли, родителите вече трябва да посочват задължително само едно детско заведение. По избор те могат да кандидатстват в до 10 ясли на територията на общината.