Морските дракони с две победи на домакинския турнир по хокей
Морските дракони с две победи на домакинския турнир по хокей / netinfo

Две победи и една загуба записаха „Морските дракони" във ІІ-ия кръг от Националния шампионат по хокей на лед за деца до 12 години. Младите варненски хокеисти постигнаха престижни победи над ЦСКА с 9:5 и над "Ледена сила" (Хасково) с 13:4. „Морските дракони" загубиха единствено от Славия с 2:9.

В крайното класиране в шампионата младият варненски отбор остана на второ място, след Славия и пред ЦСКА, "Ледена сила" и „Червена звезда". Последният отбор не взе участие на кръга във Варна.

Турнирът се проведе вчера и днес на ледената пързалка в кв. Младост. Залата се напълни от ентусиазирана публика, която подкрепяше варненските хокеисти.

Пред Дарик наставникът на „Морски дракони" Александър Паскалев изрази задоволство от представянето и класирането. Това бе първи шампионат за неговите възпитаници.

Клубът по хокей на лед „Морските дракони" съществува от около година. Макар и млад, варненският отбор вече има победа в турнир. В началото на декември „Морските дракони" спечелиха турнир в София. В "Зимния дворец" те се наложиха последователно над „Левски" / 7:3/, ЦСКА / 5:2/, „Академик" /7:1/ и „Славия" /11:0/. Двама хокеисти от „Морските дракони" дори бяха повикани в детския национален отбор по хокей на лед.