Бойко Борисов Спартак Варна
Бойко Борисов Спартак Варна / Министерски съвет
Стефан Калименов: След 3-4 години пак ще има варненско дерби
95073
Стефан Калименов: След 3-4 години пак ще има варненско дерби
  • Стефан Калименов: След 3-4 години пак ще има варненско дерби
"Благодаря на всички хора, на всички спартаклии, на всички медии, на близки и познати, които помогнаха за всичко, което се случи вчера...Министър председателят Бойко Борисов обеща и се ангажира с връщането в Общината, а и респективно на футболния клуб на стадион "Спартак" и всичките прилежащи площи-тенис кортове, мини игрища, паркинги. На следващата сесия Община Варна ще даде базите за безвъзмездно ползване на футболния клуб", заяви в интервю за Дарик председателят на клуба на привържениците на "Спартак" Варна Стефан Калименов.

Той допълни, че Бойко Борисов гарантира, че ще бъдат отпуснати 1000000 лева за подобряването на инфрастуктурата на самия стадион. 

"Час по-късно, след като бяхме при премиера, министърът на спорта Красен Кралев също ни покани на среща, на която обсъждахме как точно ще бъдат разпределени тези пари,които ще бъдат отпуснати за стадиона. Той каза, че първо ще се започне с тревното покритие на футболния стадион. Около 300 хиляди лева ще бъдат отделени за него. С останалата част от парите е много вероятно да се построи и нова трибуна", каза още Калименов.

Стана ясно също, че предстои насрочване на извънредна сесия в Общината, на която официално стадионът и прилежащите му площи ще бъдат върнати на общината, а след това на клуба.
Калименов разкри също, че се подготвя общо събрание на футболния "Спартак". Вчера разговаряхме с членовете на настоящия управителен съмет на клуба Благой Калфов и Атанас Атанасов. Те казаха, че няма никакъв проблем на предстоящото общо събрание да влязат членове от феновете, колкото решим ние".

"Варна заслужава варненското дерби. Няма нищо по-хубаво за прекрасен и голям град, какъвто е нашият, да си имаме нашето дерби на градски стадион. Аз лично пожелавам успех на феновете на "Черно море" и на техния клуб. Варвам, че нашият "Спартак" и техният "Черно море" след 3-4 години ще се изправят един срещу друг на един градски стадион и ще си върнем позната еуфория от дербито", каза още Калименов.
Чуйте цялото интервю с него в приложения звуков файл.