Около 120 деца се включиха в в дните на зимното предизвикателство
Около 120 деца се включиха в в дните на зимното предизвикателство / Дирекция спорт, Община Варна
Около 120 деца от 8 училища се включиха в деня на Зимно предизвикателство, които Община Варна отбеляза в Ледената пързалка в ОСРК „Младост”. Проявата нямаше състезателен характер, а целта бе спортният празник да популяризира активния и здравословен начин на живот чрез практикуване на зимни спортове.
Организатор на събитието е Дирекция „Спорт”, при Община Варна със съдействието СК „Ледени спортове”, СК „Одесос“, по инициатива на Българска Асоциация „Спорт за всички”.
На откриването на събитието присъстваха представителите на дирекция „Спорт“, Община Варна Кристиан Димитров - директор и Данчо Илиев – главен експерт, поздравление към участниците поднесе и Иван Иванов – старши експерт по ФВС към РУО – Варна.
В дните за отбелязване на Зимното предизвикателството имаше изпълнения на състезатели по фигурно пързаляне, демонстративен мач по хокей на лед, представени от спортните клубове по ледени спортове. Всички присъстващи деца имаха възможност безплатно и с помощта на треньори и инструктори да ползват съоръжението в рамките на един час за свободно пързаляне.
Организаторите раздадоха предметни награди на всички присъстващи деца участници.