/ БФВТ
Обръщение на УС на Българската федерация по вдигане на тежести  към всички настоящи и бивши състезатели, треньори, деятели и любители на щангите в България, разпространиха от федерацията.

Публикуваме го без редакторска намеса.

Уважаеми дами и господа,

На свое заседание, проведено на 13 април, членовете на УС на БФВТ обсъдиха внимателно всички обстоятелства около наложената ни глоба от МФВТ и последствията, които биха възникнали при невъзможност да се 
справим с този проблем. Оказва се, че след 18 юни БФВТ ще загуби правата си да участва във всички прояви от международния спортен календар на МФВТ и всички произтичащи от това последствия. В тази връзка

БФВТ ОТКРИВА ЦЕЛЕВА НАБИРАТЕЛНА СМЕТКА НА ФЕДЕРАЦИЯТА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ САНКЦИЯТА НА МФВТ, НАЛОЖЕНА НИ В НАЧАЛОТО НА 2018 ГОДИНА, А ИМЕННО:

До: СДРУЖЕНИЕ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ
бул.ВАСИЛ ЛЕВСКИ 75, СОФИЯ

IBAN:BG76UNCR70001523248969 BIC: UNCRBGSF


Ние приканваме всички настоящи и бивши европейски, световни и олимпийски шампиони и медалисти, техните треньори и ръководители на клубове, техните семейства и приятели, всички граждани на страната да 
помогнат на българските щанги в този критичен за тях момент.Българските щанги имат огромен принос за издигане името и авторитета на нашата страна - те са донесли на България:

►37 медала от олимпийски игри, от които 12 златни, 17 сребърни и 8 
бронзови, а имаме и трима олимпийски шампиони от младежките олимпийски 
игри;

►224 медала от световни първенства за мъже и жени, от които 79 златни, 
82 сребърни и 63 бронзови;

►397 медала от европейски първенства за мъже и жени, от които 168 
златни, 133 сребърни и 96 бронзови;

►Стотици са й отличията, спечелени от по-младите генерации тежкоатлети - 
юноши, девойки и кадети.

Видно е, че нашето семейство е голямо, че много български младежи и девойки са дали във времето най-хубавите дни от живота си за прослава на Родината. И са успели.В този момент е необходимо всички ние, свързани по някакъв начин с вдигането на тежести, да помогнем в границите на своите възможности за излизане от ситуацията, в която се намира федерацията.

В своята, вече повече от 70-годишна история, БФВТ никога не е принадлежала някому - ръководители, деятели, състезатели и треньори, поколение след поколение, идват и си отиват. Помощта, за която се обръщаме към Вас, е именно за федерацията и хората, работещи на попрището на вдигането на тежести в страната - като състезатели, треньори, деятели, радетели и всички съпричастни с тях.

В заключение, Ви информираме, че в сайта на федерацията ще бъдат оповестявани размерите на всички персонални финансови преводи, така че те да станат достояние на нашата общественост.

УС на БФВТ
БФВТ