Младата гвардия на "Черно море Тича" на прага на подвиг срещу "Балкан"
Младата гвардия на "Черно море Тича" на прага на подвиг срещу "Балкан" / Добри Атанасов
Черно море Тича - Балкан 75:82 /20:19, 15:18, 18:13, 22:32/
Страхотен мач изнесе младата гвардия на "Черно море Тича" срещу звездния отбор на "Балкан". Момчетата на Дарин Великов бяха на прага да направят подвиг срещу своя съперник, като в дълги периоди от мача бяха напред в резултата. В крайна сметка "Балкан" спечели много трудно гостуването си , но нанесе трето поражение на домакините в НБЛ. Гостите стигнаха до успеха с 82:75 едва през последната част. 
За победителите Кевин Брукс и Дивон Уошингтън вкараха по 16 точки, а Дейвид Хоутън завърши с дабъл-дабъл - 11 точки и 12 борби. За Черно море Тича Венелин Христов реализира 27 точки, а Веселин Георгиев добави 19.Кристиан Кръстев завърши с дабъл-дабъл за Черно море Тича - 11 точки и 11 борби. Гостите спечелиха 50 срещу 36 борби за домакините. Играбите на Черно море Тича вкараха 6 тройки от 19 опита, докато гостите записаха 7 тройки от 38 опита.
За домакините срещата започнаха Веселин Георгиев, Венелин Христов, Кристиан Кръстев, Мартин Стефанов и Александър Стойков. Стартовата петица на гостите бе Венцислав Петков, Радослав Кочев, Брандън Фронтенбери, Дивон Уошингтън и Игор Кесар.
В началото на мача Балкан набързо успя да поведе със 7:0 и 11:2, но допусна след около 5 минути игра домакините да намалят резултата при 7:11. Младите играчи на Черно море Тича, водени от опитните Веселин Георгиев и Венелин Христов, показаха характер и не само стопиха пасива си, но и поведоха в резултата минута и половина преди края на първата част. Първата част бе спечелена от домакините с 20:19. В началото на втората част домакините показаха много добра игра и не само поддържаха аванса си, а го увеличиха до 7 точки при 31:24 в средата на четвъртината. В края на втората четвърт гостите успяха не само да изравнят резултата, но и да поведат с 2 точки при 37:35. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка.След почивката Черно море Тича отново показа много добра игра и изравни резултата, след което поведе. Балкан успя в средата на третата част да обърне резултата в своя полза и да поведе при 44:43. Домакините отново показаха характер и успяха да поведат с 5 точки, но гостите успяха да стопят изоставането си и да поведат. В края на тази част Черно море Тича показа отлична игра и преди последната част водеше с 3 точки при 53:50. През последната част домакините успяваха да поддържат преднината си, но след около 4 минути игра гостите изравниха, след което и поведоха. Домакините се опитаха да обърнат резултата, но силите им не стигнаха и загубиха след изключително достойна игра със 75:82.



П. Златанович, помощник треньор на "Балкан": "Не мисля, че сме подценили в този мач "Черно море". Домакините играха със сърце. Срещу "Балкан" всички отбори излизат безкрайно мотивирани. Поздравявам момчетата на "Черно море" за хубавия мач, който изнесоха".

Дарин Великов, треньор на "Черно море Тича": "В момента, както виждате, аз се грижа за 2 отбора. Едните са тези, които играят, а другите, които не играят. Колкото хубави неща мога да кажа за тези, които бяха на игралното поле днес, същите ще кажа и за тези, които гледаха мача отстрани. Те тренират много здраво и се държат страшно мъжки. Аз съм горд, че работя с тези хора. В годините съм имал шанса да работя с много баскетболисти, но мога да ви кажа, че сега са едни от най-приятните ми мигове като треньор. Да, тежи ми, че ако можех да разчитам на всички, вероятно сега щяхме да сме без загуба в първенството".