треньорът на "Спартак" е притеснен от неяснотата в клуба
треньорът на "Спартак" е притеснен от неяснотата в клуба / Добри Атанасов
Иван Найденов е притеснен от неяснотата в клуба
92468
Иван Найденов е притеснен от неяснотата в клуба
  • Иван Найденов е притеснен от неяснотата в клуба
Треньорът на обединения „Спартак“ Иван Найденов похвали своите момчета за старанието в тренировките и в първата контрола срещу „Септември“  Тервел, но в същото време  сподели в интервю за „Морски гонг“, че се притеснява от неясното бъдеще в клуба.

„Доволен съм от отношението на момчетата и в тренировъчния процес и от поведението им в първата контрола. Притесненията ми са от неяснотата в клуба. И в предното интервю ви споделих. Ние обявихме участие във В група, но ако има ясно финансиране, за да има спокойствие. Не искам да се стига до там всяка седмица да се чудим как ще продължим и дали ще завършим сезона. Ако не се намери това финансиране, е много вероятно да продължим в „А“ Окръжна група.  Тази неяснота много ме дразни, защото влия и на нашата работа, отразява се и на момчетата. Може би участието ни във „В“ група трябваше да бъде обявено тогава, когато има яснота дали ще се случи. Вариантът не е отпаднал все още. В момента се готвим с надеждата за участие  Трета лига “, коментира Иван Найденов. Той разкри, че има две нови момчета, които тренират с отбора, но още не иска да обявява имената им, тъй като може да се окаже, че  тяхното привличане да зависи от това, къде ще участва отбора през пролетта.

На въпроса ще бъде ли изваден №10 от „Спартак“ в памет на Живко Господинов, каквато идея имаше преди време, Найденов отвърна така:

„Моето мнение е, че няма нужда да лицемерничим по този начин. Който е уважавал Живко Господинов, трябваше да го демонстрира и на времето, когато той беше жив и здрав. Да не навлизам в детайли, но и клуба, а и много хора не показаха тогава уважението, което заслужава той. Според мен №10 трябва да е на терена и хората да свързват Живко Господинов с евентуални момчета от следващото поколения, които носят този номер. Така ще го сравняват с него, ще си спомнят, че е това е номерът на Живко Господинов. Има много примери по тази тема, като Гунди, например. С него се свързва всяка следваща деветка в „Левски“. Така и в нашия случай, всяка следваща 10-ка ще бъде свързвана с Живко Господинов. Това е много по – положителното , според мен“, коментира Найденов, който допълни, че по подобен начин номер 11 в „Спартак“ винаги ще бъде свързван с една друга легенда на клуба Стефан Найденов, а номер 3 с Илия Кирчев.

Иван Найденов потвърди, че следващата контрола на „Спартак“  ще бъде с „Калиакра“ Каварна. Проверката ще бъде на стадион „Локомотив“ в 14:00 часа утре.
Чуйте цялото интервю с Найденов в приложения звуков файл: