/ Добри Атанасов
"Много лош мач за нашия отбор в защита. С такава защита, не може да се изграе такава част от плейофите. Ние вкарваме 82 точки, а губим мача с разлика", коментира пред BGbasket.com треньорът на "Черно море Тича" Дарин Великов след загубата с 82-102 срещу "Рилски спортист" в първия мач от малкия финал.
 "Забележките ми са основно за играта ни в защита. Сигурен съм, че ще ги корегираме втория мач. Нямам представа как ще се развие серията. Сигурно е, че във втория мач във Варна, отборът ще направи всичко възможно да победи.
 
В по-голямата част от мача повеждахме с 6-7 точки. Тогава се справяхме в подкошието. Имаше равновесие и баланс в играта ни. В момента, в който спряхме да функционираме в защита, стана тази разлика, която реално не отговаря на мача. Това, което сме направили до този момент е твърде много. Напрежение в нашия отбор никога не е имало и няма да има. Въпросът е да изчистим нещата и да си решим проблема с фаза защита. Смятам, че след това можем да победим.”, завърши Великов.
 
Вторият мач между двата отбора е на 24 май (сряда) в зала „Христо Борисов” във Варна, а евентуален трети сблъсък ще се изиграе на 26 май (петък) отново в Самоков.
bgbasket.com