/ iRun.bg
Благотворително спортно мероприятие, организирано от iRun.bg съвместно с My Gymbox и Спина Бифида, както и с Хидроцефалия-България, с подкрепата на Община Варна, предстои да се проведе във Варна. “СИЛА, СКОРОСТ И ДОБРИ СЪРЦА” 1 тон = 1 км = 1 лв е в подкрепа на  “СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ БЪЛГАРИЯ”. Ще се проведе на 17 март от 10:00 до 17:00 часа. Място: Слънчев часовник-Варна.

ИДЕЯТА:

Всички смели хора с добри сърца, които искат да съчетаят спорта с една благородна кауза, могат да участват в една от двете дисциплини - бягане или силово упражнение - и след това да дарят определена сума спрямо собственото си представяне!

КАУЗАТА:

Да подпомогнем ежедневието на децата със спина бифида и хидроцефалия във Варна и да съберем средства за организирането на по-различни и трудно достъпни спортни занимания - спускане със зип линия/ тролей, конна езда, преход до хижа, плаване с кану - упражнения и игри много подходящи за тяхното възстановяване и двигателна активност. 50% от необходимата сума ще бъде предоставена от генералния спонсор на събитието (Холдинг Варна), а останалата половина - ще извоюва и дари всеки от нас!

РЕГЛАМЕНТЪТ:

Всеки, който желае да се включи с бягане ще може да покаже съпричастността си към каузата и да измине разстоянието от 5км и да дари минимална сума от 5 лв (по лев на километър)!
Всеки, който желае да се включи в силовото упражнение, ще може да докаже себе си и да дари по 1лв за всеки 1000 кг обща тежест в упражнението (например 50 успешни повторения със 100 кг ще се равняват на 5 лв)

КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА?

Всички желаещи да спортуват и да се включат в мероприятието, без ограничения по пол и възраст, съобразно постиженията си и регламента – предоставя се алтернатива между бягане и тренировъчен комплекс, включващ вдигане на свободна тежест от земя.

РЕГЛАМЕНТ СИЛОВО УПРАЖНЕНИЕ:

По протокол на трениране с упражнението мъртва тяга участниците тестват своите максимални бройки от определена тежест за определено време с нарастващо натоварване (първата минута 1 повторение, втората - 2 и т.н. докъдето издържат), като за всеки вдигнат тон дарението за каузата ще бъде 1 лв. (1 тон = 1 лв).

Упражнението ще се проведе на 5 установки като референтната тежест ще бъде собствено тегло (т.е. участник с тегло 100 кг ще вдига щанга с тегло 100 кг, допуска се за начинаещи тежест не по-малка от ¾ от теглото)

Ако участникът успее да стигне до десетата минута и да направи примерно 10 повторения, то общо той ще е “извоювал” дарение в размер на 55 повторения по 100 кг или 5.5 тона - съответно 5.50 лв. Участникът се ангажира да дари съответната сума за каузата, като разбира се може да дари и повече, ако желае.

РЕГЛАМЕНТ БЯГАНЕ:

Втората дисциплина е бягане по 5 км трасета на iRun в морската градина. Всеки избяган километър за всеки участник ще се равнява на дарение в размер на 1 лв, или общо 5 лв за 5 километра. Участникът се ангажира да дари съответната сума за каузата, като разбира се може да я надвиши, ако желае!

Ако някой желае и ако времето позволява, може да участва и в двете предизвикателства.

ДРУГИ ЕКСТРИ:

В края на събитието ще има томбола между всички участници с награди от организаторите: карти за безплатни тренировки в my Gymbox; безплатно участие в организирани от iRun събития, съответно награди от спонсора или партньори

Всички зрители и неучаствали в предизвикателствата, също ще имат възможността да дарят средства.
iRun.bg