Моловете остават любимо място за шопинг и забавления, въпреки по-високите цени
Моловете остават любимо място за шопинг и забавления, въпреки по-високите цени / Колаж: Дарик Варна

Въпреки по-високите цени на стоките и забавленията в моловете, те си остават предпочитаното място за пазаруване и развлечения. Магазините в централната градска част вече трайно са отстъпили позицията си на водещи търговски обекти, показа проверка на Дарик.

На разходка, на кино, за подарък или просто за да погледат са причините за посещение на двата големи търговски центъра във Варна – Grand Mall и Mall Varna.
С прохладна обстановка и 50, 70 % - ни намаления, варненските молове посрещат родни и чужди посетители.

Въпреки сезонните разпродажби обаче, според повечето анкетирани, цените на стоките в предлаганите обекти са по-високи в сравнение със същите или сходни такива в магазини в централната част на града. Има и такива, които ги определят като допустими, дори атрактивни, но само в някои от обектите в търговските центрове.

Киното и любимите на много от нас заведения за бързо хранене са местата в търговските центрове, които се радват на най-много клиенти.

Всички анкетирани са единодушни - въпреки по-високите цени в заведения и магазини, обиколката на МОЛ-а си остава не само модерно, а приятно, прохладно и предпочитано забавление в горещите летни месеци.

Моловете са част от икономическата среда на града ни, пък и част от живота на варненци. Има ли място обаче за още търговски центрове на територията на морската столица?

По данни на „Фортън Интернешънъл” Във Варна на 1000 души се падат около 330 кв. м. търговска площ. През миналата година фалира един шопинг център "Варна тауърс" - той бе обявен в несъстоятелност само 2 г. след откриването си. "Пфое мол" също беше закъсал, но бе трансфромиран и е започнал да се стабилизира, пак по данни на Фортън.

Не е тайна, че един от варненските молове е доста по-посещаван от другия. Предстои да проследим какво ще се случи с двата все още функциониращи търговски центъра, когато бъде завършен още по-големият Мол „Галерия”.