Министър Томислав Дончев обиколи еврообекти в Аксаково
Министър Томислав Дончев обиколи еврообекти в Аксаково / Darik Varna

Бърза обиколка по обекти, изградени с пари, спечелени с проекти по европейски програми, направи в Аксаково тази сутрин министърът по европейските фондове Томислав Дончев. Кметът на Аксаково инж. Атанас Стоилов показа на ресорния министър детските градини  - ОДЦ „Дружба” и ОДЗ „Детство мое” в града, СОУ „Климент Охридски” и инфраструктурни обекти, които общината е успяла да изгради, реновира и рехабилитира с донорски пари.

„Съвместното финансиране със средства от фондовете и от общините, е печелившата формула, която трябва да се постига. Само единият източник никога не е достатъчен, за да се случват нещата добре”, коментира министър Дончев, след като прие поканата на децата от ОДЗ „Дружба” да учи с тях в трета група.

Преди да се включи в заседанието на кметовете от българските черноморски общини в областната администрация, министърът огледа сградата на СОУ „Св. Климент Охридски” в Аксаково, централния площад на града, който бе изграден също със средства, привлечени по проекти, ОДЗ „Детство мое”, ОДЗ „Дружба” и част от уличната мрежа на общинския център, която бе рехабилитирана с пари от програма САПАРД.

От 2000 г. до сега община Аксаково е реализирала с пари от външно финансиране проекти на обща стойност 23 142 107 лв.