/ БГНЕС
Шофьорът имал висока температурата и бил тестван за коронавирус
36-годишен мъж, на когото преди години е поставена диагноза биполярно разстройство, е шофьорът, който вчера блъсна жена и седем коли във Варна, съобщи на по време на брифинг районният прокурор Невена Илиева.
 
 

 

Публикувахте от Nastq Sulova в Вторник, 2 юни 2020 г.

Мъжът е от добричкото село Удърци. Преди да отпраши с колата си във Варна, той се изпокарал с жената, с която живее на семейни начала. 
Споделил с близки, че го преследват „лица от мафията“ и единственият начин да се спаси е да отиде в морската столица. Бащата на шофьора го последвал, но гонитбата завършила безуспешно чак в малките улички преди мястото на произшествието.

Все още не е готова експертизата дали е бил употребил наркотици, стана още ясно от думите на районният прокурор.

След произшествието задържаният мъж е настанен в болница. Заради високата му температура му е направен тест за коронавирус, който е бил отрицателен.

Изготвя се съдебно-психиатрична експертиза, за да се прецени дали лицето е съдебно отговорно. Днес трябва да му бъде повдигнато обвинение за ПТП с големи материални щети и ще бъде внесено искане да бъде настанен в психиатрично отделение за 30 дни. През този период ще се изясни въпроса с наказателната отговорност.