Локви се образували на 8 места по новия „Владислав”
Локви се образували на 8 места по новия „Владислав” / Дарик Варна, архив

На 8 места по изцяло преасфалтирания булевард „Владислав" при валеж се събира вода. Локвите се получават на 4 точки в едното платно и още толкова в другото. Това разкри пред Дарик временно изпълняващият длъжността кмет на Варна Богдан Караденчев. Той бе категоричен, че новият асфалт няма да бъде пипан, тъй като неравностите, по думите му, „не са от фатален характер".

Надлъжната равност на новия асфалт е получила отлична оценка от централната пътна лаборатория в София, а гаранционният срок на ремонта на входния за Варна булевард е 3 години, разкри още Караденчев.

В никакъв случай новият новият асфалт няма да се руши заради изграждане на автоматична поливна система за цветята между двете платна на „Владислав" . Системата ще бъде изградена постепенно, като вече е намерен начин за монтирането й за част от трасето. Според Караденчев, полагането на поливната система не е пропуснато, а просто не е било предвидено. „Не сме го мислили, не сме го проектирали. По-хубаво е да има, но може и без нея", коментира временният градоначалник.

„Критични бележки винаги ще има, но аз съм горд с това, което сме направили", отбеляза Караденчев, който ръководи обновяването на централния варненски булевард.

Преасфалтирането на бул. „Сливница" ще бъде завършено в срок, дори и да вали в следващите дни, увери временният кмет. Преди седмица той обяви, че срокът за завършване на ремонтите по „Сливница" е 28 юни.

На дневен ред е и ремонтът на ул."Брегалница". Според Богдан Караденчев обаче трудно може да се каже дали огромните дупки там ще бъдат запълнени по време на неговото кметуване. От ремонт се нуждае и бул. 'Трети март", който е в най-трагично състояние, и част от бул. "Цар Освободител", посочи временният градоначалник.