Лекуват деца с цветя
Лекуват деца с цветя / Darik Varna

Терапия с цветя бе приложена върху децата с увреждания в село Рудник, община Долни чифлик, съобщават от Сдружението на младите психолози в България. Тя е част от проекта “Разкриване на център за социална рехабилитация и интеграция към ДДМУИ – с. Рудник”. Той се изпълнява в партньорство между община Долни Чифлик и Сдружението на младите психолози. Стойността на проекта е 171 222 лв.

Терапията, която водят експертите от сдружението, е широкоизвестна. Тя се практикува от древен Китай насам. Става чрез директен или индиректен досег до растения. Това помага на тялото и духа да се освободят от негативната енергия.

Терапията е започнала в края на април и началото на месец май 2010 г. със засаждането на цветя в двора  на социалното заведение в с. Рудник. Участие са взели доброволците от Сдружението на младите  психолози в България, децата и техните възпитатели. Идеята е сред природата и уханието на цветята децата да се чувстват по-добре и да се увеличи производството на хормона на щастието – ендорфин, обобщават от Сдружението на младите психолози в България.