Христо Кирчев: Полицията във Варна е безкрайно демотивирана
Христо Кирчев: Полицията във Варна е безкрайно демотивирана / снимки: Днес+ и parliament.bg

Варненската полиция, както и полицията на национално ниво полека-лека се превърнаха от държавни институции в институции за частно ползване и поръчки. Това безкрайно много демотивира работещите в тези структури, заяви бившият кмет на Варна Христо Кирчев на кръгла маса, преминала под надслов „Вечните приоритети на Варна".

Варна бавно и сигурно се превърна в един град, в който безнаказаността съществува. Просто един друг тип хора раздават „правосъдието" в града, коментира екскметът. „Тези правоохранителни органи трябва да служат на хората, а не да се осигуряват избори, канали и т.н. неща, които и децата знаят", изтъкна бившият градоначалник.

Кметувалият в периода 1991-1999 г. Кирчев призна, че по време на неговото управление не е имало кой знае какъв ред, но поддържал контакти с полицията.

„За да вървим напред трябва като държава и град да върнем вярата на хората в държавата и в управлението. Ако хората не вярват в държавата си, в управлението си и живеят само в страна, или имигрират, или стават вътрешни имигранти", смята Христо Кирчев.

Общината не е Министерство на социалните грижи. Създадена е основно да поддържа и създава инфраструктурата, която във Варна в момента е в окаяно състояние, каза още бившият градоначалник.

„Червен" депутат критикува общината за чистотата и пътищата

Христо Кирчев: Полицията във Варна е безкрайно демотивирана
netinfo

Най-важно в момента за Варна е да се оправи инфраструктурата, което се отнася не само за центъра и централните булеварди, но и за междублоковите пространства. Това мнение изрази депутатът от Коалиция за България Йорданка Йорданова (на снимката вляво). Според нея чистотата на града също е изключително занижена.

„На влизане в града ни посрещат храсти и треви, което не дава европейски облик на града. Мисля, че с малко средства този проблем може да се реши", сподели „червеният" депутат. „Варна за мен винаги е бил най-красивият град. Съжалявам, че в момента обликът на града е такъв" , каза още Йорданова, която е родом от Вълчи дол.

Едва трима народни представители (само от Коалиция за България) седнаха на кръглата маса, посветена на вечните приоритети на Варна. Сред участниците в дискусията, инициирана от депутата Борислав Гуцанов, бяха областният управител и кметът Иван Портних. За да вземат участие в кръглата маса, освен Христо Кирчев, дойдоха и други бивши местни управници - ексгубернаторите Данчо Симеонов и Яни Янев. Срещата уважиха и няколко бивши депутати, сред които Анелия Атанасова, Деница Димитрова, Борислав Ралчев, Стефан Минков, Благой Димитров и Димитър Димитров.

Въпреки че бяха поканени, поради различни причини на срещата не се отзоваха тримата поканени премиери - настоящият - Пламен Орешарски, и бившите Сергей Станишев и Стефан Софиянски. Не се появиха и поканените бивши депутати и министри в различни периоди Надежда Михайлова, Николай Василев, Николай Младенов и Петър Димитров.