Гуцанов бил виновен за пропадналия път до Галата, твърдят ГЕРБ
Гуцанов бил виновен за пропадналия път до Галата, твърдят ГЕРБ / netinfo
Председателят на варненския общински съвет Борислав Гуцанов е виновен за пропадането на пътя за Галата, а новият светофар за 800 000 лв. след местността „Почивка” в посока Златни пясъци е изграден за негово удобство. Това твърдят от ГЕРБ и настояват прокуратурата да се заеме с двата случая.

В основата на пропадането на пътя за Галата е строителството на луксозния жилищен комплекс, заради който са изсечени множество дървета, смята градският и областен шеф на партията Павел Димитров. Според него падналият дъжд на 19 август само е ускорил свлачището. Изпълнител на обекта е фирмата „Борд” ООД, един от чиито собственици Данаил Славов е близък с Борислав Гуцанов. Техните топли взаимоотношения са публична тайна и това е причината за строителството в района без нужната документация, заяви Димитров. Той си припомни, че е бил канен на среща от шефа на общинския съвет в хотел „Капитол”, който е свързван със Славов.

Не сме оптимисти за решението на РДНСК Варна, която трябва да излезе със заключение за пропадналия път, заявиха от ГЕРБ. Имаме информация, че Данаил Славов е в близки отношения с ДНСК и надеждата ни е в досъдебното производство, добави Димитров. Той призова прокуратурата да си свърши професионално работата и да открие виновника. Димитров изрази учудване, че разследването се наблюдава от Районната прокуратура, след като в случая става въпрос за щети от милиони левове. Ремонтът на пътя за Галата ще се проточи и заради обходния маршрут през Боровец, където настилката не е в добро състояние, през зимата ще се стигне много катастрофи, смятат от ГЕРБ.

Светофарът след местността „Почивка” в посока Златни пясъци е подарък за Борислав Гуцанов, чиято къща се намира в района, обявиха от партията на Бойко Борисов. Точката за изграждане на съоръжението е влязла в последния момент за разглеждане на комисията по архитектура, заяви общинският съветник Данчо Симеонов. Въпреки възраженията на опозицията поставянето на светофара е гласувано на сесия. Първоначалната заложена сума за него е била около 250 000 лв., която в впоследствие е нараснала повече от три пъти и е достигнала до 800 000 лв. Заради ограничения първоначално бюджет е бил отхвърлен проект за естакада за ляв завой. Анкета на ГЕРБ сред чакащите шофьори на светофара е показала, че от 200 души близо 80 % не одобряват новата организация на движение.

Председателят на общинския съвет Борислав Гуцанов в момента отсъства от Варна и не може да коментира твърденията на ГЕРБ, заявиха от неговата пресслужба.