Губернаторът сезира прокуратурата за ремонтите в Областна управа
Губернаторът сезира прокуратурата за ремонтите в Областна управа / netinfo

Областният управител на Варна Данчо Симеонов ще предостави на Окръжна прокуратура всички документи, засягащи извършен ремонт в деловодството на Областната администрация, заради съмнения за злоупотреби.

На 17 декември миналата година бившият губернатор Христо Контров е сключил договор за ремонтни работи на помещенията на звеното за административно обслужване при Областна администрация с "Курортно строителство база" ЕООД. Срокът за изпълнението на всички дейности е бил 19 декември 2008 г., на обща стойност 82 132 лв. без ДДС. Едва на 7 юли 2009 г. е бил направен протокол, в който са описани извършените работи и е направена разбивка на разходите, разкри Симеонов.

Според данните в протокола в стаята на деловодителките е поставен окачен таван. "Всеки може да види, че такъв няма", заяви Симеонов. Той допълни, че според документа в същото помещение са поставени кухненски шкафове с мивка за 1 250 лв., но на практика ги няма там. "За съжаление не мога да ви кажа къде са, тъй като главният секретар Иван Каменски, който отговаря за контрола по изпълнението на ремонтните дейности, внезапно се разболя", обясни губернаторът.

При ремонта са били платени и 7 995 лв. за поликарбонов навес, който не е в деловодството, а в двора на административната сграда и представлява малък навес, подобен на тези на спирките. За вградено обзавеждане са платени 10 050 лв. без ДДС, но част от него също липсва.

Областният управител показа и документите за още два ремонта - на оградата и на подпорна стена в двора на сградата на Областна управа, в които също са открити много нередности. Те също ще бъдат предадени на Окръжната прокуратура.