Футбол, концерти и демонстрации в помощ на деца на загинали полицаи
Футбол, концерти и демонстрации в помощ на деца на загинали полицаи / DarikNews.bg, архив

Кампания в подкрепа на деца на загинали военнослужещи и полицаи организират техни колеги от системата. Тъй като държавата не помага на сирачетата, служители на министерствата на вътрешните работи, на отбраната и на правосъдието за седми път са се заели с провеждането на благотворителна кампания за събиране на средства.

Миналата година са били подпомогнати 11 деца със събраните 11 хил. лв, обясни Красимир Костов – член на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Начало на кампанията ще сложи конкурс за рисунка и разказ. Детски концерт ще има на 29 май на сцена „Амфитеатър“ под Пантеона. Ще бъдат показани служебни автомобили, обучени кучета, полицейска и военна техника. Ще се включи и представителният духов оркестър на Военноморските сили. Демонстрации ще направят спортни школи. ВМС ще покажат водолазно оборудване. Всеки, който желае, ще има възможност да се снима с матроска униформа.

Домакин на благотворителен галаспектакъл на 30 май ще бъде Дворецът на културата и спорта. На 4 юни Общински спортен комплекс ще направи демонстрации по бойни спортове в Морската градина. Традиционният футболен турнир е на 25 юни на игрищата на Техническия университет. Минималната такса за участие е 100 лева за отбор. Срокът за записване е 21 юни.

Средства за децата на загинали служители на МВР ще се събират по банков път, както и в дарителници на всяка от инициативите.

„С обич за децата в памет на бащите герои” е благотворителна, традиционна целогодишна кампания на Синдикална федерация на служителите в МВР и Синдикат на служителите в затворите в България в подкрепа на децата и семействата на загинали и инвалидизирани служители.