Форум събира организации, борещи се срещу домашното насилие
Форум събира организации, борещи се срещу домашното насилие / Dariknews.bg, архив

Форум по проблемите на домашното насилие и предоставяне на услуги за пострадалите организира фондация „SOS-семейства в риск”. Той ще се проведе в курорта „Златни пясъци”. Поканени са неправителствени организации - доставчици на социални услуги от областите Варна и Добрич, представители на местна власт и държавни институции.

Събитието е финалната фаза на проект „Изграждане капацитета на НПО за мониторинг и застъпничество по проблемите на домашното насилие при формиране на социални политики на областно ниво”,  финансиран по Програма за подкрепа на неправителствените организации в България.

В рамките на проекта са проведени обучения сред 33 представители на организации от Варна и Добрич в три тематични области: сензитивиране по проблемите на домашното насилие, умения за застъпничество и мониториране на системата за закрила и услуги за пострадалите.

Основната цел на проекта е ориентирана към изграждане на капацитет и развиване на застъпническата роля на гражданския сектор по проблеми, свързани с подобряване качеството на мерките за закрила и предоставянето на услуги за пострадалите.