Феноменални гласове, международен форум и нови страни-участнички за  юбилея – 25 години “Откритие“
Феноменални гласове, международен форум и нови страни-участнички за юбилея – 25 години “Откритие“ / netinfo

Феноменални гласове ще прозвучат отново от сцената на Международния музикален фестивал „Откритие“, който тази година празнува 25-тата си годишнина. За феновете на фестивала е подготвен концерт на звездите-лауреати на „Откритие“ и специалните гости на фестивала.  Публиката ще може да види своите любимци Лука Сепе, Георги Христов и Михай Траистариу.

Музика, мода и изкуство, филми, промоция на книга, са част от фестивалната програма  която ще продължи от 16 – 22 май във Варна. „Откритие“ ще бъде домакин и на Годишната среща на Изпълнителния борд на Световната асоциация на организаторите на фестивали и артисти (WAFA).

През годините на варненска сцена са за изявявали певци и автори на песни от 57 страни от шест континента. „Гордеем се, че успяхме да си изградим репутация на престижен международен фестивал за поп музика, и многото страни, участвали на нашия фестивал доказват това“, сподели Доно Цветков, основател и директор на „Откритие“. „Тази година се прибавят още две страни към географската ни карта - Филипините и Индонезия. Имаме уникалната възможност да представяме толкова различни култури“.

Сред изпълнителите, чиито успешни кариера започнаха от „Откритие“, са лауреатите на фестивала Миро и Галя (екс „Каризма“), Деси Добрева, както и носителката на Грами Джия Руа.

В историята на „Откритие“ са записани участията на Филип Киркоров, Ингрид, Силвия Медзаноте, Джон Лоутън, Фабрицио Фаниело, Лудвиг Галеа, Лука Сепе, Love Italy Band и цяла плеяда български поп, рок, джаз и естрадни звезди.

Фестивалът „Откритие“ се организира от Фондация „Откритие“.