Две евроквоти за ПСК „Черно море” в Гърция
Две евроквоти за ПСК „Черно море” в Гърция / netinfo

Състезателите на ПСК „Черно море” сбъднаха мечтата на треньора си Никола Петров - трима плувци от варненския клуб да участват на европейското първенство за младежи и девойки в Унгария през юли, съобщиха от клуба. Първа с виза за шампионата на Стария континент, още по време на турнира Multinations,  се сдоби талантливата Павлина Тодорова. През уикенда европейски квоти спечелиха и съотборниците й Виктор Николов и Тихомир Тодоров.

Николов ликува със злато на балканиадата в гръцкия град Волос. Той прегърна титлата в дисциплината 100 м бътерфлай, като преплува дистанцията за 55,70 сек. и по този начин покри норматив за европейското. Тихомир Тодоров бе перфектен на силния международен турнир „Неовия Гран при”, където взе злато на 100 м делфин. Той спря хронометрите на 55,92 сек. което му гарантира участие на еврошампионата за младежи.

На балканиадата във Волос освен Виктор Николов участва и Павлина Тодорова. Тя стана четвърта на 50 м бруст. Тодорова и Николов са бронзови в смесените щафети. България се класира на пето място в крайното комплексно подреждане с актив от 191 т. Лидер е отборът на Гърция с 454 т., следван от Турция, Румъния и Сърбия.

На турнира „Неовия Гран при” Тихомир Тодоров спечели още две отличия. Освен златото, възпитаникът на треньора Никола Петров е сребърен на 50 и бронзов на 200 м делфин. Съотборничката му Богослава Дянкова пък има бронзов приз в дисциплината 100 м кроу. Поради здравословни проблеми Александър Николов не успя да участва на турнира в южната ни съседка. Той има шанс да се пребори за виза за олимпиадата в Рио на предстоящ турнир в края на май.