Двама министри носят на Варна ключа за Юнашкия салон
Двама министри носят на Варна ключа за Юнашкия салон / Дарик Варна

Ключът за Юнашкия салон, който досега беше в активите на Националната спортна база, ще бъде връчен символично на кмета Иван Портних от министрите на регионалното развитие и на спорта Лиляна Павлова и Красен Кралев. След като имотът премине в ръцете на общината, няма пречки да започне ремонт на сградата, която е в лошо състояние. Вече има изготвен проект за реновиране, който предвижда изграждане на спортна зала, съблекални, технически помещения, музейна експозиция, складове за инвентар и банкови офиси.

Няма да се допускат промяна на архитектурния облик и надстрояване на обекта. Всички елементи по фасадата ще бъдат реставрирани, а унищожените ще се изградят наново с помощта на фотографии. Проектът за реновиране на Юнашкия салон може да бъде променян и да се търси нова визия за вътрешните разпределения и интериора.

Официалното връчване на ключа за Юнашкия салон ще се състои от 12:00 часа пред сградата. По—рано двамата министри ще открият нов център за настаняване от семеен тип в село Тополи.