Доставчиците  на амфетамин остават в ареста
Доставчиците на амфетамин остават в ареста / netinfo
Двама от задържаните дилъри на синтетична дрога във Варна остават в ареста, а третият от разбитата наркобанда от днес е под домашен арест, съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд.

Окръжните магистрати оставиха за постоянно в ареста 18-годишният Игнат Игнатов и 2 години по-големият Кольо Колев. На по-лек режим у дома си бе пуснат 23-годишният Мартин Тодоров.

Тримата варненци бяха задържани при специализирана полицейска акция в петък миналата седмица, след като са били под наблюдение в продължение на месец. Общото количество дрога, иззета при задържането им, е 20 грама амфетамини на прах и 35 грама синтетичен наркотик. В дома на Мартин са открити 182 грама амфетамини, както и 1,2 кг марихуана.

Игнат, който е ученик в частна гимназия и е навършил само преди месец 18 години, вече е с криминална регистрация и се разследва за извършване на други 2 престъпления.

Въпреки младата си възраст, Кольо има в биографията си 2 присъди за наркопрестъпления, последната от които е влязла в сила само преди месец.

Третият от групата - Мартин Тодоров, е с чисто съдебно минало и без криминална регистрация.

Ако обжалват определенията на съда, тримата ще се явят пред горна инстанция на 28 август от 11,00 часа.