Домашен арест за охранителя, който уби с удар в слепоочието 23-годишен младеж
Домашен арест за охранителя, който уби с удар в слепоочието 23-годишен младеж / netinfo
Мярката за неотклонение на Стилиян Жеков, който на 9 август на Крайбрежната алея уби с удар в слепоочието 23-годишния Константин от Стара Загора, бе изменена "задържане под стража" в “домашен арест”. Апелативният съд във Варна определи като основателна жалбата на охранителя, обвинен, че причинил по непредпазливост смъртта на Константин Щерев.

Точно преди седмица Варненският окръжен съд определи най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо Стилиян, който е привлечен като обвиняем по дознание на ОДП Варна, затова, че на 9 август по непредпазливост, след няколко удара в главата и тялото причинил смъртта на младия мъж от Стара Загора на крайбрежната алея до плажна дискотека.

Срещу 29-годишния Стилиян е повдигнато обвинение за убийство, причинено по непредпазливост, вследствие на нанесена телесна повреда, а събраните до настоящия момент гласни и други доказателства, сред които и пълните самопризнания на Жеков, водят до обосновано предположение, че именно той е автор на деянието, за което се разследва. За това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 12 години лишаване от свобода. Въззивната апелативна инстанция е преценила, че няма опасност обвиняемият да се укрие от разследващите, както и да извърши друго престъпление. Процесуалната мярка за принуда Стилиян ще търпи по адресната регистрация, в дома на родителите си.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване, съобщават от пресслужбата на Варненския апелативен съд.