Долни чифлик става арена на автогладиадори
Долни чифлик става арена на автогладиадори / снимка: rally-breslau.com

От четвъртък до събота община Долни чифлик става супертрасе за оспорвани автобитки в рамките на Балкан офроуд рали.

Престижното състезание се провежда за пета поредна година и е серия от най-голямото офроуд рали в Европа - рали Бреслау. Напреварата е включена и в спортния календар на БФАС - Българската федерация по автомобилен спорт, а негов директор е Александър Ковачев.

Стартът бе даден на 19 септември пред храм-паметника „Св. Александър Невски" в София, а финалът ще е на 26 септември на плажа на Шкорпиловци, където ще е и награждаването. От снощи в курортния комплекс започнаха да прииждат участниците в последния етап на ралито, техническите и обслужващите екипи. Част от тях са настанени в хотелския комплекс „Лонг Бийч", а други са паркирали караваните и кемперите си край плажа.

Стартът на гонките ще бъде даден в петък сутринта, а финалът ще е в събота. Трасето на ралито ще премине през землищата на селата Булаир, Голица, Горен чифлик, Кривини, Юнец, Рудник, Шкорпиловци, Солник, Бърдарево, Ново Оряхово и Старо Оряхово.

За безопасността на екипажите и опазването на околната среда се грижат специализирани екипи. Във всеки бивак има оборудван медицински пункт, а в постоянно дежурство по трасетата са четири линейки.