Десетки варненски активисти  на „България на гражданите” отиват при Бареков
Десетки варненски активисти на „България на гражданите” отиват при Бареков / снимки: Дарик Варна

През последната седмица около 300 варненски членове на „България на гражданите" са напуснали партията, като повечето от тях са вече част от наскоро учредената партия „България без цензура". Това обяви Георги Ковачев, бивш председател на структурата на „България на гражданите" в район „Младост".

Сред напусналите партията с лидер Меглена Кунева са и още трима районни председатели - в „Приморски", „Аспарухово" и „Владиславово". Подаването на заявления за напускане продължава, добави Ковачев, който вече е активист в „България без цензура". Той уточни, че една от причините за напускане е неразбирателство на районните ръководства с областния координатор. Друга причина са идеологическите различия.

„Разочарованието е тотално. Част от тези хора вероятно дори няма да излязат да гласуват", отбеляза бившият районен председател на „България на гражданите" при представяне на градското и районните ръководства на „България без цензура".

Във Варна партията с лидер Николай Бареков ще бъде водена от доц. Христо Бозов, който вече бе избран за член на Изпълнителния съвет. Градският съвет ще се състои от 15 членове. Сред тях са председателят на Сдружението на инвалидите във Варна д-р Радко Радев, Милена Борисова, Савчо Николов и адвокат Константин Парчев.

Десетки варненски активисти  на България на гражданите отиват при Бареков
netinfo

В Градското ръководство влизат и председателите на новизбраните районни структури - Румен Роев („Приморски"), Поля Ченева („Одесос"), Димитър Груев („Младост"), Красимир Стефанов („Аспарухово") и Георги Георгиев(„Владиславово").

Десетки варненски активисти  на България на гражданите отиват при Бареков
netinfo

Градското ръководство ще има цели и интереси на местно ниво, посочи доц. Бозов. „Знаете, че нашият град не е в добро състояние. Ще направим всичко възможно, обещаваме го пред хората, да стане един истински европейски град", заяви бившият заместник-кмет на Варна и неуспял кандидат за градоначалник на последните частични кметски избори.

За организационен секретар е избран кап. Стоян Манастирски, бивш командир на ракетната бригада „Родни Балкани". До края на март ще бъде сформирано и областно ръководство. Предстои още създаване на Младежко дружество и Граждански експертен съвет, който ще бъде сформиран от симпатизанти.